Asbestemming urnen

Vogelhuisje als asbestemming urn

Iedereen overkomt het vroeg of laat en het hoort bij het leven. Ook ben je er nooit echt op voorbereid. Het verliezen van een dierbare is een ingrijpende en verdrietige gebeurtenis. Herinneringen zijn heel kostbaar wanneer iemand is overleden en hoewel je deze persoon voor altijd meedraagt in je hart wil je soms toch een tastbare herinnering hebben. JST Woodworks bouwt bijzondere vogelhuisjes als asbestemming urn voor volwassenen en kinderen.

Monument Gedenkhuisje StudioNiM

Het ontstaan

Het begon met een vogelhuisje dat Joost ter nagedachtenis van zijn overleden vrouw ontwierp. In het zoldertje van dit huisje heeft hij een gedeelte van de crematie-as bewaard, samen met een persoonlijk briefje en een foto. Hiermee ontstond bij Joost de behoefte om met deze huisjes lotgenoten troost te bieden en tegelijkertijd zijn passie en liefde voor de natuur en vogels met hen te delen.

Alternatief als asbestemming urn

Het gedenkhuisje, of vogelhuis monument, is een natuurlijk alternatief als asbestemming urn. Elk huisje heeft een afsluitbare zolderetage waar een gedeelte van de crematie as wordt bewaard. In een meegeleverd doosje wordt het as veilig opgeborgen. Het huisje bevat een tweede deurtje voor het verwijderen van nestmateriaal wanneer de jongen het nest hebben verlaten.

‘Vogels herinneren ons aan een gevoel van vrijheid en eenheid met de natuur. Met het komen en gaan van vogels en het grootbrengen van hun jongen gaat de cyclus van het leven verder’

Gerecycled hardhout

De gedenkhuisjes worden met de hand gemaakt van gerecycled hardhout. De creatieve geest van Joost weet van elk vogelhuisje een unieke urn te maken. Inspiratie voor het ontwerp komt vanuit de Amsterdamse Schoolstijl, Gerrit Rietveld en de Memphisgroep.

Enkele kenmerken van de huisjes:

  • De vogelhuisjes bestaan voor 100% uit gerecycled hardhout en worden gebouwd met milieuvriendelijke materialen;
  • Elk huisje heeft een zoldertje waarin een gedeelte van de crematie-as van een overledene wordt bewaard;
  • In het nestkastje kunnen vogels ongestoord overwinteren en in het voorjaar hun jongen grootbrengen;
  • Elk huisje wordt met lijnzaadolie bewerkt om deze te beschermen tegen weersinvloeden;
  • Elk huisje is uniek en in verschillende formaten beschikbaar;
  • Een as-blikje en torx schroevendraaier zijn inbegrepen.
Kinderurn gedenkhuisje StudioNiM

Custom vogelhuis

Er is ruime keuze in verschillende hoogtes, kleur en vorm maar ook de optie een custom gedenkhuisje te laten maken. Zo kunnen wij een look-a-like vogelhuisje bouwen dat als volledige urn dienst doen.

Geef uw wensen vooral aan ons door. Wij bespreken graag alle mogelijkheden met u.

Waar te koop?

De huisjes zijn verkrijgbaar via de webshop van StudioNiM. Neem contact met ons op voor een custom gedenkhuisje.


JST Woodworks ontstaat wanneer Joost in 2015 zijn vrouw verliest en ter nagedachtenis een vogelhuis bouwt. De positieve reacties brachten Joost ertoe om deze ‘gedenkhuisjes’ ook voor lotgenoten te maken. onder de naam JST Woodworks bouwt hij unieke memorial vogelhuisjes voor volwassenen en kinderen. inspiratie voor het ontwerp komt vanuit de Amsterdamse Schoolstijl, Gerrit Rietveld en de Memphisgroep. Klik hier voor een compleet overzicht van onze gedenkhuisjes.

Copyright © 2020 StudioNiM · Theme by 17th Avenue