Asbestemming

Vogelhuisje als asbestemming

In dit blogbericht vertel ik u meer over onze gedenkhuisjes, ook Memorial Birdhouse genoemd of mini urn. Met het verlies van een dierbare krijgen we allemaal eens te maken. De asbestemming vogelhuisjes zijn een eerbetoon in de vorm van een levend gedenkteken. Een monument voor nabestaanden waarin een gedeelte van het crematie as wordt bewaard.

Het ontstaan

Joost, een lokale Haarlemse ondernemer, is de maker van de gedenkhuisjes. Samen met zijn vrouw genoot hij erg van wandelingen in de natuur. Ze bestudeerden bijzondere planten en bloemen, en met een verrekijker in de aanslag bekeken zij allerlei vogeltjes. Zijn vrouw werd ziek en kwam te overlijden. Ter nagedachtenis aan haar maakte hij een kunstzinnig vogelhuisje waarin een persoonlijk briefje, foto en gedeelte van haar as zijn bewaard. Dit gedenkhuisje hangt op de uitkijk over de weide waar zij ook is uitgestrooid. Joost haalt veel troost uit het huisje. Wanneer hij het gebied bezoekt, en geniet van de vogeltjes die het nestkastje bezetten, voelt het alsof hij en zijn vrouw weer even samen zijn.

Gedenkhuisje StudioNiM

Eerbetoon
Joost kreeg vele positieve reacties uit zijn omgeving op het huisje. Als gevolg hiervan ontstond de behoefte om nabestaanden troost te bieden met memorial asbestemming huisjes. Een blijvende eerbetoon in de vorm van een levend gedenkteken voor de overledene maar ook een mooi alternatief als asbestemming.

‘Vogels herinneren ons aan een gevoel van vrijheid en eenheid met de natuur. Met het komen en gaan van vogels en het grootbrengen van hun jongen gaat de cyclus van het leven verder’

Hoe het werkt
Het gedenkhuisje, of vogelhuis monument, heeft een afsluitbare zolderetage waar u een gedeelte van het crematie as bewaart. In een meegeleverd doosje kunt u het as veilig opbergen. Het vogelhuisje bevat een tweede deurtje voor het verwijderen van nestmateriaal wanneer de jongen het nest hebben verlaten.

Gerecycled Hout

Het gedenkhuisje wordt gemaakt van gerecycled hout. De beste houtsoorten worden hiervoor gebruikt. Elk huisje is een one of a kind doordat het aanbod van hout telkens varieert.

Custom gedenkhuisje

Er is ruime keuze in verschillende hoogtes, kleur en vorm maar ook de optie een custom gedenkhuisje te laten maken. Het huisje doet ook dienst als as asbestemming na het overlijden van een geliefd huisdier of als monument waarin u dierbare spullen bewaart.

Waar te koop?
De huisjes zijn verkrijgbaar via de webshop van StudioNiM. Neem contact met ons op voor een custom gedenkhuisje.


StudioNiM is altijd opzoek naar nieuwe ideeën en ontwerpen voor haar collectie. Naast haar eigen ontwerpen verkoopt StudioNiM ook producten van lokale ondernemers waarbij recycling een grote rol speelt. De collectie van StudioNiM combineert perfect met hedendaags design en architectuur. Wij zijn ook te vinden op Etsy.

Copyright © 2020 StudioNiM · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2020 · Ivy & Lane on Genesis Framework · WordPress · Log in