Crisis maakt creatief

Crisis maakt creatief

Ik spreek veel kleine ondernemers die door de Corona crisis op creatieve wijze hun bedrijf draaiende houden. Van take away koffie en taartjes, online verkoop via social media tot gratis bezorging van producten in de buurt. Wat ik mooi vind om te zien is hoe ondernemers om gaan met een crisis en dat buurtgenoten deze ondernemers enorm supporten. Ondanks de onzekerheid over het voortbestaan zijn ondernemers (voorzichtig) positief en ik hoop dat ze dit vast wetewn te houden. Het zou ontzettend zonde zijn als deze mooie bedrijven hun deuren uiteindelijk moeten sluiten.

Werkzaamheden gaan door

Op zakelijk gebied is er voor StudioNiM niet enorm veel veranderd, behalve dat ik tijdelijk geen klanten thuis ontvang en ik wat minder makkelijk bij een klant kan opmeten voor een maatwerk meubel. Het vraagt om wat aanpassingen maar ook dat werkt. Mijn grafische werkzaamheden vinden vanuit huis plaats en voor productfotografie hoef ik de deur niet uit. Deze werkzaamheden gaan gelukkig gewoon door.

Rust in mijn hoofd

Op persoonlijk vlak is er wel wat veranderd. Omdat ik niet meer van hot naar her vlieg (naar de basisschool, kinderopvang, sportclubs en mijn sociale leven buiten het werk om) ervaar ik véél meer rust in mijn hoofd (wat ik heerlijk vind!!). Allerlei leuke ideeën ploppen weer op terwijl ik een paar maanden geleden – door alle chaos en drukte – behoorlijk inspiratieloos door het leven ging. De chaos laat ik achter en ik neem de rust in mijn hoofd mee naar het nieuwe ‘normale’ leven.


En jij? Wat neem jij mee en laat je achter?

***********************************************************************

Nicole van Vondel ontwerpt industriële meubels, is werkzaam als grafisch ontwerper, webdesigner en verzorgt productfotografie en pakkende bedrijfsreportages. Zij heeft haar creatieve werkzaamheden in 2019 samengevoegd onder het dak van StudioNiM. Naast haar eigen vrije ontwerpen werkt Nicole voornamelijk in opdracht voor zowel particulieren als bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2021 StudioNiM · Theme by 17th Avenue