Een gedenkhuisje voor nabestaanden

PERSBERICHT

HAARLEM, 1 juli 2019  – Wanneer Joost van Vondel (1954) vier jaar geleden zijn vrouw Sylvia verliest maakt hij ter herinnering aan haar een bijzonder vogelhuisje. Het huisje krijgt een zolderetage waarin een gedeelte van haar as wordt bewaard. Dit ‘gedenkhuisje’ hangt op een plek in de natuur met uitzicht over de weide waar het restant van haar as is uitgestrooid.

‘Het verlies van Sylvia was een ingrijpende en verdrietige gebeurtenis. Ik wilde graag een gedeelte van haar as bewaren om ter ere van haar een gedenkplek te creëren. Sylvia hield erg van vogels en de natuur, een vogelhuisje met asbestemming leek mij daarom een mooie keuze’.

Omdat Joost dagelijks met hout werkt maakt hij van mooie houtrestanten het gedenkhuisje voor zijn vrouw. Hij hangt het huisje in een natuurgebied waar veel vogels dankbaar gebruik maken van het nestkastje om hun kroost groot te brengen. Het geheel geeft Joost veel steun waarop hij besluit de gedenkhuisjes ook voor lotgenoten te maken. ‘Met deze huisjes creëer je een plek waar je naartoe kunt gaan. Een plek om een overleden dierbare te herinneren maar ook om te genieten van het nieuwe leven dat vogels in het nestkastje voortzetten. Ik vind het een fijne gedachte dat ik hiermee een beetje troost kan bieden aan nabestaanden’.

De gedenkhuisjes komen in allerlei vormen en maten en worden met de hand gemaakt van gerecycled hout. De Amsterdamse School stijl, Gerrit Rietveld en Memphis Stijl zijn Joost zijn grote inspiratiebronnen. De huisjes zijn verkrijgbaar in de webshop van Studionim.nl, het meubeldesign bedrijf van zijn dochter Nicole.

——-einde persbericht ——

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Joost van Vondel
joost@studionim.nl
www.studionim.nl

The gallery was not found!

StudioNiM is een online meubeldesign bedrijf uit Haarlem gerund door Nicole van Vondel. In haar ontwerpen spelen Reuse, Reduce & Recycling een grote rol. Daarnaast werkt Nicole graag samen met lokale ondernemers die eenzelfde groene denkwijze hanteren en mooie items maken. Neem voor meer informatie contact op met nicole@studionim.nl

Copyright © 2020 StudioNiM · Theme by 17th Avenue