Geboortekaartje laten ontwerpen

Gefeliciteerd! Jullie verwachten een kleintje en zijn opzoek naar een een uniek geboortekaartje. Er is niets persoonlijker dan een kaart dat speciaal voor jullie is ontworpen! Ik help graag om jullie idee te vertalen naar een prachtig ontwerp.

Mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden die een kaart uniek en bijzonder maken. Niet alleen het ontwerp is van belang maar ook de afwerking van het geboortekaartje.

Geboortekaartje laten ontwerpen - Clean Elegant Design StudioNiM
Geboortekaartje laten ontwerpen Clean Elegant Design StudioNiM

Zo zijn er verschillende papiersoorten beschikbaar: van standaard papier tot zwaardere luxe papiersoorten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor letters in goudfolie, ronde hoeken, een verhoogde of verdiepte druk in de kaart.

Hoe pak ik het ontwerpen van een geboortekaartje aan?

Geboortekaartje laten ontwerpen meisje romantisch
Geboortekaartje laten ontwerpen meisje romantisch

Ontwerpfase

Op basis van jullie wensen maak ik in een conceptfase een aantal voorstellen waar jullie uit kunnen kiezen. Zodra jullie een keuze hebben gemaakt ontvangen jullie eerst een digitale proefdruk ter controle. Is de kaart helemaal naar wens, dan wordt deze gedrukt.

Tijdsduur

Dit is afhankelijk van de grootte van de opdracht. De ontwerpfase en het daadwerkelijk drukken neemt tijd in beslag. Wacht daarom niet te lang met het bestellen van een kaart op maat.

Kosten

De totale kosten voor een kaartje op maat zijn afhankelijk van een aantal punten: ik reken een vast bedrag voor het ontwerpproces, daarnaast wordt de prijs bepaald door het aantal kaarten en enveloppen, het formaat van de kaarten en voor welke afwerking je kiest. Wil je ook graag een bijpassende kraamfeestuitnodiging? Op basis van jullie wensen maak ik graag een vrijblijvende offerte op maat. Neem hiervoor contact op.

Papiersoorten

Onderstaande papiersoorten zijn het meest geschikt voor een geboortekaartje. Afhankelijk van de afwerking die je wenst, en of je recycled papier wenst te gebruiken, is een van deze papiersoorten het meest geschikt. Van deze drie papiersoorten is Old Mill het meest wit. Nautilus heeft een lichte grijstint en het sulfaatkarton een lichte grijs/groen tint. 

papiersoorten StudioNiM

300 grs | Tweezijdig gestreken sulfaatkarton is de meest gebruikte papiersoort voor geboortekaarten (ideaal voor een fotokaartje). De dubbele strijklaag geeft extra stevigheid aan het papier. Als extra afwerking kan gekozen worden voor een mat laminaat of softtouch laminaat.

papiersoorten studionim

300 grs | Old Mill – Klassiek papier met een reliëf dat veel wordt gebruikt bij geboortekaartjes om deze een luxe uitstraling te geven. Erg mooi in combinatie met een preeg of foliedruk.

papiersoorten StudioNiM

300 grs | Nautilus is een 100% recycled karton. Het is een matte ongecoate papiersoort met een lichte grijstint. Ook zeer geschikt voor foto’s. Alleen in combinatie met een mat laminaat te gebruiken voor een foliedruk.

Drukwerk technieken

De meest gebruikte technieken voor een geboortekaartje zijn een foliedruk, een preeg, afgeronde hoeken en een laminaat afwerking. Er zijn meer afwerkingen mogelijk zoals lasersnijden, houtprint, perforeren of stansen. Zo kun je een uniek kaartje laten ontwerpen dat helemaal naar jullie wens is! Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen of wil je een prijsopgave ontvangen? Neem vrijblijvend contact op.

drukwerktechnieken studionim

De naam of ornamenten op het kaartje in foliedruk geeft een luxe uitstraling aan het geboortekaartje. Beschikbaar in goud, zilver of koper.

drukwerktechnieken studionim

Een klassieke uitstraling creëer je met een preeg. Een preeg geeft een verhoogd of verdiept beeld.

Geboortekaartje laten ontwerpen Haarlem StudioNiM

Afgeronde hoeken maakt het kaartje net even anders.

Wil je een geboortekaartje laten ontwerpen?

Of kies je liever een geboortekaartje uit mijn bestaande collectie? Hier vind je een overzicht van kaarten in mijn bestaande collectie geboortekaarten. Wil je graag een geboortekaartje met foto’s van jouw kleintje versturen en zelf de foto’s maken? Lees hier mijn tips voor een geslaagde newborn fotoreportage!

Geboortekaartjes Haarlem StudioNiM
Geboortekaartje ontwerp StudioNiM
Geboortekaartje ontwerp StudioNiM
Geboortekaartje ontwerp StudioNiM
Geboortekaartje ontwerp StudioNiM

Ontwerpstudio StudioNiM is gevestigd in Haarlem en wordt gerund door Nicole van Vondel. Zij ontwerpt zakelijk en persoonlijk drukwerk waaronder geboortekaarten, trouwkaarten en wenskaarten. Ook aquarelleert Nicole kleurrijke (familie)portretten en fotografeert zij pakkende fotoreportages voor bedrijven.

Copyright © 2022 StudioNiM · Theme by 17th Avenue