Industrieel wandkastje Amsterdam

Industrieel wandkastje StudioNiM

Industrieel wandkastje Amsterdam | Het is alweer een paar maanden geleden dat ik de opdracht kreeg een industrieel wandkastje te ontwerpen voor een (prachtig!) huis in Amsterdam. Eigenaresse Jessica wilde graag een mooi kastje in haar keuken hangen waar zij persoonlijke spulletjes en wijnglazen in kwijt kan. Een lege wand bleek de ideale plek voor een maatwerk wandkastje. Na de beschikbare ruimte te hebben opgemeten ging ik thuis aan de slag met het schetsen van een tweetal ontwerpen.

schets_industrieel_wandkastje_studionim
De schets

Maatwerk meubel

Ik ontwierp twee wandkastjes: een kastje met één plank en een versie met twee planken. Aangezien Jessica haar wijnglazen in het maatwerk meubel wilde opbergen bedacht ik ook een gedeelte waar een aantal wijnflessen in kunnen liggen. Het kastje gaf ik voldoende hoogte om wat hogere items in op te bergen – zoals een kookboek, karaf of een vaasje. Om geen ruimte in het kastje te verliezen bedacht ik een aantal beugels waar Jessica haar wijnglazen in op kan hangen.

Het kastje hangt!

Een luchtig en stoer ontwerp

Door het staalwerk fijn te houden heeft het maatwerk meubel een luchtig en toch stoer uiterlijk gekregen. Het industriële wandkastje past perfect in Jessica haar interieur! Spreekt dit ontwerp jou aan en wil je ook zo’n mooi zwart stalen wandkastje aan de muur hebben hangen? Neem contact op voor een meubel op maat of shop dit kastje direct in onze online winkel.

Een aantal weken na het afleveren van het wandkastje ontving ik deze reactie van Jessica:

‘Ik ben nog steeds erg blij met mijn wijnrek en krijg veel complimenten!’

Jessica

Nicole van Vondel ontwerpt industriële meubels, is werkzaam als grafisch ontwerper, webdesigner en verzorgt productfotografie en pakkende bedrijfsreportages. Zij heeft haar creatieve werkzaamheden in 2019 samengevoegd onder het dak van StudioNiM. Naast haar eigen vrije ontwerpen werkt Nicole voornamelijk in opdracht voor zowel particulieren als bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

Copyright © 2021 StudioNiM · Theme by 17th Avenue