JST Woodworks winnaar challenge van de provincie Noord-Holland.

Een aantal maanden geleden heeft JST Woodworks meegedaan aan de challenge van de provincie Noord Holland waarin zij een circulair relatiegeschenk zoeken. Een paar weken later kregen wij het bericht dat JST Woodworks samen met zeven anderen (uit 65 deelnemers!) was geselecteerd voor de volgende ronde! Mega trots en vol enthousiasme ontwierpen wij zes verschillende vogelhuisjes waar de kleuren van de provincie Noord-Holland in terug komen. Ook sloten wij een kaartje bij waarop een kort verhaaltje een mooi beeld geeft over deze bijzondere huisjes. Hierin staat onder andere vermeld dat de huisjes bestaan uit natuurlijke en milieuvriendelijke materialen die onschadelijk zijn voor mens, dier en natuur.

Op woensdag 5 februari was het dan zo ver. We vertrokken met gezonde zenuwen naar het Provinciehuis in Haarlem om onze circulaire vogelhuisjes ‘De Stijl’ te presenteren aan een jury. Iedere deelnemer kreeg vijf minuten de tijd om over hun product te vertellen. Prachtige ideeën en producten kwamen voorbij. Van een sieraad gemaakt van het zilver uit mobiele telefoons, een snijplank met hierin de provincie Noord-Holland gesneden tot een op windkracht gebreide sjawl.

Joost van Vondel – de creatieveling achter JST Woodworks – was als 6e aan de beurt voor zijn pitch. Hij vertelde over zijn liefde voor de natuur en vogels en het ontstaan van de huisjes. Over zijn inspiratiebronnen (Mondriaan & Rietveld), dat zijn afvalhout bij een Haarlems bedrijf wordt verzameld en de lijnzaadverf in Noord Holland wordt verbouwd en geperst. Hij sloot zijn pitch af met de pakkende woorden ‘hoe Noord Hollands wilt u het hebben’.

De jury besloot vier gegadigden tot winnaar te benoemen waaronder JST Woodworks (onder de naam StudioNiM). We zijn super trots op het behaalde resultaat en kijken uit naar een samenwerking met de provincie Noord Holland.

De overige drie winnaars zijn Bakkietrots (keramieke koffiekopjes), Wind Knitting Factory (op wind gebreide sjawls) en AIYMES (een vaas van esthetisch biobased plaatmateriaal). GEFELICITEERD DAMES!

Lees hier het artikel over de challenge van de Provincie Noord Holland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2020 StudioNiM · Theme by 17th Avenue